Project Gegoten Lood #2

Brussel 2011

 

gegoten lood logo 20110922 600px-01-01.jpg

 

Van 9 t/m 28 november 2011 loop het project Gegoten Lood #2  in De Markten aan de Oude Graanmarkt 5 te Brussel.

 

Gegoten Lood #2 is een gezamenlijk project van Ingrid Rollema (beeldend kunstenaar), Stef van Bellingen (curator) en Erwin Jans (dramaturg). Het beweegt zich op een snijvlak van beeldende kunst, installatie, performance, discussie en activisme. De revoluties die zich in de Arabische wereld voltrekken en de rol van de sociale media krijgen in het project een bijzondere aandacht.

“De wereld kantelt. We leven in een aardverschuiving. Dankzij social media lijkt de wereld één groot, krachtig netwerk. Samen sturen we dictators naar huis, verbreken we onderdrukking en herscheppen we de wereld. Tenminste… zo lijkt het. Met Gegoten Lood #2 gaan we op zoek naar wat nog werkelijkheid is. Wat wordt ons als werkelijkheid gepresenteerd? Welke invloed hebben de media op ons realiteitsbesef? Welke waarden bepalen nog ons handelen? Wat kunnen jij en ik aan?

Gegoten Lood #2 is een fusie van kunst, theater, politiek en debat. Waarbij kunstenaars, wetenschappers, politici, journalisten, activisten, bloggers en twitteraars on stage reageren op, en vanuit de Arabische Lente. Jij kan hierbij een rol spelen kom daarom in november 2011 naar de Oude Graanmarkt 5 in Brussel waar het kunstwerk openbare ruimte is. Waar vragen worden gesteld, de waarheid in twijfel getrokken en contacten gelegd.”

 

image007.jpg

 

In samenwerking met deBuren en De Markten

 

image004.jpg

Spiegelzaal in de Markten

 

image004.jpg

 

Het kloppend hart van Gegoten Lood #2 is een tentoonstelling in de Markten.

De tentoongestelde werken reflecteren ieder op hun eigen en eigenzinnige manier op de politieke en sociale situatie van dit ogenblik: een complexe mix van economische crisis, politieke malaise, revolutionair elan, repressief geweld, exponentiële groei van informatie, explosie van sociale media, terugkeer van religie en ecologische dreiging.

 

Gegoten Lood #2 brengt beeldende kunstenaars, filosofen, theatermakers, politici, activisten, bloggers, twitteraars, samen in een poging om van een artistiek ruimte ook een openbare ruimte te maken en een plek van maatschappelijk debat.

 

image012.jpg   image014.jpg   image016.jpg

 

image018.jpg

 

image020.jpg   image022.jpg   image024.jpg

 

In 2012 verschijnt een publicatie over Gegoten lood #2:

een bundel als teken van interesse en steun voor de ontwikkelingen in de Arabische Wereld.

 

Publiciteit

 

Programma van de lezingen- en debattenreeks

 

Verslagen per dag

 

Tentoonstelling

 

www.gegotenlood.nl

 

image001.jpg